jubileum
evenementen

Bedrijfsjubileum organiseren?


Haal het hoogst haalbare uit je bedrijfsjubileum!

Kun je een jubileumjaar inzetten om je organisatie, het merk en de mensen naar een hoger plan te tillen? Jazeker, ik laat je graag zien hoe! In plaats van alleen te kijken naar de rijke historie, is een jubileumjaar juist ook hét moment om de toon te zetten voor de toekomst.

 

Om je te inspireren heb ik enkele inspirerende cases, tips en ervaringen voor je op een rijtje gezet.

Onze samenwerkingspartners, stakeholders en andere betrokkenen wilden we laten zien wie we zijn en wat we doen.

Jan Simons | algemeen directeur WSD

Bedrijfsjubileum organiseren? Pak het goed aan!

In de meeste gevallen vraagt het organiseren van een bedrijfsjubileum om grondige voorbereidingen waarbij meer aspecten om de hoek komen kijken dan je mogelijk verwacht.

Het organiseren voor een jubileumfeest vraagt namelijk het nodige organisatietalent. Vaardigheden als plannen, strategie, budgetbewaking, kennis, ervaring, verantwoordelijkheden en creativiteit zijn essentieel voor een succesvol jubileumevenement. De basis voor het succes ligt in de mensen die het project gaan uitvoeren. Zorg dus voor de juiste mensen om je heen (TIP)!

Jubileumevenementen kunnen een belangrijke rol spelen bij het behalen van ambities en doelstellingen van een organisatie en haar mensen. Dit kan met een eenmalig groot bedrijfsjubileum voor de medewerkers, of bijvoorbeeld met een zorgvuldig samengestelde activiteiten- en evenementenkalender die wordt ingezet voor het gehele jubileumjaar. Er is veel mogelijk. Niet alleen tijdens, maar ook voor en na. Maar je krijgt maar één kans om het goed te doen!

Meer uit je bedrijfsjubileum halen?
Laat je inspireren met onderstaande voorbeelden.

Het jubileum, meer dan alleen één evenement.

Een bijzondere samenwerking van ruim een jaar met opdrachtgever WSD heeft geleid tot betekenisvolle inzichten en resultaten. Niet alleen een eenmalig groot jubileumevenement voor de medewerkers, maar een zorgvuldig samengestelde activiteiten- en evenementenkalender hebben geresulteerd in het behalen van vooraf gestelde (bedrijfs) doelstellingen, ambities en wensen van de organisatie.

Hét voorbeeld van een jubileumevenement waarbij persoonlijke voldoening, zakelijke verwerving en maatschappelijke verbetering (verbinden – versterken – verrijken) centraal stonden. Het organiseren van een corporate festival in september was het hoogtepunt van het jubileumjaar, maar stond zeker niet op zichzelf. De onderliggende strategie die hiertoe geleid heeft, is niet zomaar tot stand gekomen.

Bekijk hier de jubileumcase.

Een jubileumevenement op eigen terrein
 organiseren

In tegenstelling tot bovenstaande case (WSD) is een bedrijfsjubileum uiteraard ook bijzonder geschikt om een eenmalig groot jubileumevenement op het eigen terrein te organiseren voor de medewerkers waarbij emotie, waardering, trots en samenhorigheid de belangrijkste pijlers kunnen zijn.

Evenementen op eigen terrein vallen volledig buiten de WKR-regeling en worden dus niet (extra) belast. Dit kan flinke voordelen opleveren. Voor veel bedrijven en organisaties het overwegen méér dan waard!

Reden voor één van mijn opdrachtgevers om het bedrijfsjubileum ook op eigen terrein te organiseren. De WKR-regeling is de uiteindelijke doorslaggevende factor geweest. Naast de financiële voordelen was ook de extra charme van een bedrijfsjubileum op eigen terrein een belangrijk argument.

Een evenement op eigen terrein is namelijk een speciale belevenis, waarbij ik inmiddels weet uit ervaring, dat pijlers als saamhorigheid, waardering en trots (vaak) hierdoor vaak een extra dimensie krijgen.

Bekijk deze jubileumcase hier. Inclusief de 4-daagse opbouw op het eigen terrein vertaald naar een timelabs-video.

Een 100-jarig bedrijfsjubileum met 100 verhalen

Je organisatie bestaat 100 jaar. Het uitgelezen moment om het ‘wij-gevoel’ te benadrukken en van nieuw elan te voorzien. Je kunt op veel verschillende manieren een jubileum organiseren, maar de manier waarop ik dit in samenwerking met Nutricia heb aangepakt, was bijzonder te noemen. Niet een zorgvuldig samengestelde jaarkalender, niet een bedrijfsjubileum op eigen terrein maar…

…een sprankelend evenement in de Efteling (externe locatie), inclusief zittend diner voor 650 medewerkers met partners. Op deze magische avond keken we terug op 100 jaar Nutricia, werden trots, waardering en saamhorigheid benadrukt én werd er vooruit gekeken.

Omdat verhalen verbinden, betekenis geven en eenheid creëren, is ervoor gekozen om 100 jaar Nutricia te vertalen naar 100 verhalen van de medewerkers. Deze 100 verhalen samen zijn gebundeld en vormen een prachtig en uniek jubileumboek als aandenken aan het 100-jarige bestaan van de organisatie.

Bekijk hier de jubileumcase van Nutricia

Een wel héél groots Jubileumfeest; een corporate festival

Je organisatie bestaat 20 jaar, je hebt een nieuwe CEO en je wil deze heuglijke feiten samen met 6000 genodigden vieren. Hoe pak je dit aan? Speciaal voor opdrachtgever IBN kregen we het voor elkaar om het hele attractiepark Toverland te gebruiken als unieke evenementenlocatie voor het realiseren van een corporate festival. Een festivalformat voor de zakelijke markt.

Voor het eerst in haar geschiedenis sloot het attractiepark haar deuren om de 6000 gasten te laten genieten van de exclusiviteit van het park. Het organiseren van dit jubileumevenement was daarom voor mij ook een bijzonder project.

Bekijk hier de jubileumcase van IBN.

Ook je eerstvolgende bedrijfsjubileum onvergetelijk maken?
Plan een vrijblijvende brainstormsessie. Ik help je altijd verder!

Tot snel.

 

Benieuwd hoe we samen jouw eerstvolgende  bedrijfsjubileum onvergetelijk kunnen maken?

Stuur me een mail met jouw vragen