Jubileumevent
Corporate Festival

Bekijk eventvideo

Jubileumevenement | corporate festival | 6000 genodigden | externe locatie

Corporate festival IBN Betovert
Je organisatie bestaat 20 jaar, je hebt een nieuwe CEO en je wil deze heuglijke feiten samen met 6000 genodigden vieren. Hoe pak je dit aan? Samen met IBN kregen we het voor elkaar om het hele attractiepark Toverland te gebruiken als unieke evenementenlocatie. Voor het eerst in haar geschiedenis sloot het attractiepark haar deuren om de 6000 gasten te laten genieten van de exclusiviteit van het park. Het organiseren van dit jubileumevenement in de vorm van een corporate festival was daarom ook voor mij een bijzonder project.

We kijken terug op een bijzonder geslaagd avontuur

Management & Directie | IBN

Een corporate festival voor 6000 man vraagt om een unieke eventlocatie

Vanwege de exclusiviteit (volledige sluiting) van Attractiepark Toverland waren de doorlooptijden kort. Een strakke logistieke planning en juiste opbouwschema’s waren noodzakelijk om de accommodatie te transformeren naar een corporate festivalterrein dat aan alle veiligheidseisen, het thema en de wensen van de opdrachtgever voldeed.

Een plenaire opening waarbij op spectaculaire wijze de nieuwe CEO geïntroduceerd moest worden en pijlers als waardering, saamhorigheid en trots benadrukt werden, waren belangrijke doelstellingen voor dit jubileumevent. Vanwege deze wensen, de doelgroep en het grote aantal genodigden is uiteindelijk gekozen voor een festivalformat voor de zakelijke markt. Een corporate festival op een unieke evenementenlocatie, het terrein van Attractiepark Toverland.

Corporate festival met een heel eigen IBN-gevoel

De beleving begon al direct bij aankomst, middels diverse welkomstacts en entertainment. Een speciaal op maat gemaakt multi media spektakel op het entreeplein en het prachtige weer zorgden voor een bijzondere, succesvolle ouverture. Middels grote led-schermen, werd plenair stilgestaan bij het rijke verleden en werd, door het op spectaculaire wijze introduceren van de nieuwe CEO tijdens dit gehele multi media spektakel, de stempel gedrukt voor de toekomst.

Het verhaal van de organisatie werd door de nieuwe CEO nog eens prachtig verteld, geladen en verankerd. Saamhorigheid, waardering en trots waren heel duidelijk voelbaar onder de 6000 genodigden. Met speciaal op maat gemaakt elementen, kreeg de dag én de locatie een heel eigen IBN-gevoel.

 

Corporate festival; ook het natraject is belangrijk.

Na de plenaire opening en het multi media spektakel werd het park officieel geopend waar men gebruik kon maken van alle attracties. De catering werd naast de vaste horecagelegenheden ook gepresenteerd in een speciaal door ons ingerichte en overkapte Food en Fun Street van ruim 100 meter lang. Het rijk gevarieerde entertainment, zowel op vaste podia als ambulant, stond borg voor een ongekende sfeerbeleving. De vele duizenden gasten werden door een op maat gemaakte afsluitact op bijzondere wijze begeleid naar het einde van de dagprogrammering.

Een uitgebreide reportage (eventspecial) in het magazine van de organisatie zorgde ook in het natraject nog voor de nodige reuring. Het verhaal werd volop gedeeld en doorverteld!

Een jubileumevenement, meer dan alleen een event.

Staat jouw organisatie aan de vooravond van een bedrijfsjubileum?  Bedenk dat een jubileum een bijzondere mijlpaal is. Het is een dankbaar moment om stil te staan bij het rijke verleden en hét moment om de stempel te drukken voor de toekomst. Het jubileum is het ultieme ‘communicatiemiddel’ om de organisatie opnieuw onder de aandacht te brengen bij diverse doelgroepen. Een eenmalig groot jubileum of een zorgvuldige samengestelde activiteiten- en evenementenkalender tijdens het jubileumjaar kunnen bijdragen aan het naar een hoger plan tillen van de organisatie, het merk en de mensen.

Een festivalformat voor de zakelijke markt?
Ook een corporate festival begint met een goede briefing. Laat niets aan het toeval over en download het briefingsdocument.

Ga naar briefingsdocument
image

Briefingsdocument